Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές και τα futures της Wall ενόψει της ανακοίνωσης των αμερικανικών ρυθμών ανάπτυξης. Κορυφώνεται η αγωνία για την προσεχή σύνοδο της Fed. Πιέσεις στον μεταλλευτικό κλάδο.

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές ενόψει της ανακοίνωσης των αμερικανικών ρυθμών ανάπτυξης τρίτου τριμήνου και εν μέσω σωρείας ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων. Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στην Wall.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,38% στις 6576 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,51% στις 3815 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,46% στις 5651 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,15% στις 10737 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,17% στις 8030 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,7% στις 21358 μονάδες.

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, η ενίσχυση της ανεργίας άνω του 10% στην ευρωζώνη, στο υψηλότερο επίπεδο από την υιοθέτηση του ευρώ, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως και η ενίσχυση του πληθωρισμού ευρωζώνης στο 1,9%. Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν σημαντικές απώλειες εν μέρει λόγω της μείωσης της ιαπωνικής βιομηχανικής παραγωγής.

Αργότερα αναμένονται τα στοιχεία για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο, που θα παίξουν πρωταρχικό ρόλο και στην απόφαση της Fed την επόμενη εβδομάδα για το τελικό ύψος της φημολογούμενης ποσοτικής χαλάρωσης. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ως προς την αμερικανική οικονομία, υπάρχει και πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v