Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Fed

Πτωτικά οι ευρωαγορές, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στα εταιρικά αποτελέσματα της Deutsche Bank και της SAP, αλλά και τα δημοσιεύματα που αμφισβητούν το ύφος της ποσοτικής χαλάρωσης της Fed.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, αλλά και στις κινήσεις της Fed, ειδικότερα μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal που δημιουργεί αμφιβολίες για το πόσο επιθετική θα είναι τελικά η ποσοτική χαλάρωση που αναμένεται να ανακοινώσει ο κ. Bernanke στις 3 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,51% στις 6580 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,66% στις 3827 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,82% στις 5660 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,55% στις 10738 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει οριακές απώλειες 0,09% στις 8020 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,48% στις 21258 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές της Deutsche Bank και της SAP μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου. Παράλληλα, ο μεταλλευτικός κλάδος κινείται πτωτικά, συνεπεία της ενίσχυσης του δολαρίου και της διόρθωσης που καταγράφεται στις τιμές των μετάλλων.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα αποφασίσει στην σύνοδο 2-3 Νοεμβρίου ποσοτική χαλάρωση (που ουσιαστικά συνεπάγεται εκτύπωση χρήματος για την αγορά κρατικών ομολόγων και άλλων τίτλων ώστε να στηριχθεί η οικονομία) «λίγων εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων». Εξέλιξη που προβληματίζει όσους ήλπιζαν σε κάτι περισσότερο από αυτό που έχει ήδη προεξοφλήσει η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v