Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για τις ευρωαγορές

Ανοδικά οι ευρωαγορές με στήριξη κυρίως από τον μεταλλευτικό κλάδο. Θετική είναι η μέχρι στιγμής εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, ενώ ώθηση στις αγορές δίνουν και τα νέα deals.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη κυρίως από τον μεταλλευτικό κλάδο. Θετική είναι η μέχρι στιγμής εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, ενώ ώθηση στις αγορές δίνουν και τα νέα deals.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,62% στις 6646 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,46% στις 3886 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,80% στις 5787 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,15% στις 10909 μονάδες, ο πορτογαλικός ΡSI καταγράφει άνοδο κατά 0,21% στις 7947 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει απώλειες 0,23% στις 21487 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο μεταλλευτικός κλάδος, συνεπεία του νέου μίνι ράλι στις τιμές των μετάλλων που πυροδοτήθηκε από την νέα «βουτιά» του δολαρίου και τις εξελίξεις στην G20 ως προς τις κινήσεις της αγοράς συναλλάγματος.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της LVMH, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 17% της Hermes International SCA. Η μετοχή της Hermes καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 4%.

Επισημαίνεται ωστόσο, ότι το θετικό κλίμα για τις ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα με την θετική έκπληξη των αποτελεσμάτων της Nokia. Βάσει των στοιχείων του Bloomberg, από τις 48 εταιρείες του Stoxx 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 69% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες ως προς τα κέρδη ανά μετοχή. Αντιστοίχως, στις ΗΠΑ, από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 86% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v