Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδική τάση στις ευρωαγορές και τα futures της Wall. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΒΟΕ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης. Οι επενδυτές όμως, αναμένουν μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές και τα futures στην Wall Street, καθώς τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας αποκαλύπτουν πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,31% στις 6511 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,59% στις 3829 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,31% στις 5721 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,17% στις 10874 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,19% στις 7876 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,77% στις 21397 μονάδες.

Στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης Οκτωβρίου της Τράπεζας της Αγγλίας αποκαλύπτεται πως το ενδεχόμενο νέας ποσοτικής χαλάρωσης τέθηκε επί τάπητος και μάλιστα ψηφίστηκε από ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Η εξέλιξη αυτή, ήρε μέρος των ανησυχιών που προέκυψαν μετά την αιφνιδιαστική αύξηση επιτοκίων στην Κίνα. Οι επενδυτές, αναμένουν τώρα την Beige Βιβλο της Fed που δημοσιοποιείται απόψε σε αναζήτηση περισσότερων ενδείξεων.

Οι τοποθετήσεις τους πάντως, είναι προσεκτικές δεδομένου ότι σήμερα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων αποτελέσματα εταιρείες όπως η Boeing καιη Morgan Stanley, ενώ παράλληλα, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αποκαλύπτουν το φημολογούμενο κόστος για την Bank of America από το σκάνδαλο των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ.

Ράλι 8% καταγράφει η μετοχή της φαρμακευτικής Νovo Nordisk αφού οι αμερικανικές αρχές απαγόρευσαν ένα ανταγωνιστικό της φάρμακο για την καταπολέμηση του διαβήτη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v