Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα γ΄τριμήνου, αλλά και τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, μετά την αιφνιδιαστική αύξηση επιτοκίων στην Κίνα.

Νευρικότητα επικρατεί και σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται από την αιφνιδιαστική κίνηση της Κίνας να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, αλλά και από την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,16% στις 6480 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,19% στις 3799 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,08% στις 5699 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,66% στις 10823 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,28% στις 7868 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,14% στις 21204 μονάδες.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, η ολλανδική εταιρεία εξοπλισμού πλοήγησης Tom Tom καταγράφει απώλειες καθώς ανακοίνωσε μείωση κερδοφορίας, ενώ η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot δέχεται πιέσεις αφού ανακοίνωσε υποχώρηση εσόδων. Στον αντίποδα, η γερμανική εταιρεία χημικών BASF καταγράφει κέρδη καθώς προχώρησε σε αναβάθμιση στόχου κερδοφορίας για το 2010.

Η προσοχή των αγορών εστιάζεται τώρα στην κοινοποίηση των πρακτικών της Τράπεζας της Αγγλίας, αλλά και της Beige Βίβλου της Fed, που αποκτούν νέο ενδιαφέρον μετά και την αιφνιδιαστική κίνηση της Κίνας να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v