Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική η άνοδος στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στις ευρωαγορές καθώς τα futures της Wall υποχωρούν, ενώ οι επενδυτές αναμένουν νέο μπαράζ αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου. Ανοδικά οι τράπεζες.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς τα futures της Wall παρουσιάζουν αρνητικό πρόσημο, ενώ οι επενδυτές αναμένουν νέο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,14% στις 6525 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακά κέρδη 0,04% στις 3835 μονάεδς ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 5744 μονάδες. Καλύτερο το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να ενισχύεται κατά 0,68% στις 10971 μονάδες, τον πορτογαλικό PSI να καταγράφει άνοδο 0,52 στις 7901 μονάδες και τον ιταλικό ΜΙΒ κέρδη 0,7% στις 21408 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά, στηριζόμενος από τα απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα της Citigroup. Οι μεγαλύτερες πιέσεις καταγράφονται στον τεχνολογικό κλάδο – συνεπεία των ανακοινώσεων Apple και ΙΒΜ – αλλά και στον πετρελαϊκό κλάδο, καθώς η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης καταγράφει υποχώρηση 0,65% στα 82,54 δολ./βαρέλι.

Οι επενδυτές αναμένουν αποτελέσματα τριμήνου από την Goldman Sachs, την Bank of America, την Johnson & Johnson, την Coca Cola και την Yahoo μεταξύ άλλων.

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, η βασικότερη είδηση σήμερα, ήταν η επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στην Γερμανία, αλλά σε μικρότερο βαθμό από όσο προέβλεπαν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v