Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα ωθούν τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και τα futures της Wall Street με στήριξη από την θετική εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, αλλά και την δυναμική ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και τα futures της Wall Street με στήριξη από την θετική εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, αλλά και την δυναμική ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,78% στις 6575 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,96% στις 3864 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,74% στις 5771 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει οριακές απώλειες 0,03% στις 10893 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,37% στις 7889 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 0,61% στις 21557 μονάδες.

Nokia, Pernod Ricard και Fiat είναι από τις εταιρίες που ανακοίνωσαν ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου και μάλιστα υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Από πλευράς οικονομικών μεγεθών, η κυβέρνηση του Βερολίνου προχώρησε σε αναβάθμιση του στόχου ανάπτυξης για το 2010 στο 3,4% (από αρχική πρόβλεψη στο 1,4%) κάνοντας λόγο για ανάκαμψη και της εγχώριας ζήτησης.

Πιέσεις ωστόσο, δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, μετά τα αποτελέσματα της Credit Suisse και την μείωση της κερδοφορίας της κατά 74%.

Επί πλέον, στην Βρετανία, όπου χθες ανακοινώθηκε μεγάλο πρόγραμμα περικοπής δημοσίων δαπανών, ο υπουργός Οικονομικών εμμέσως πλην σαφώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης από την Τράπεζα της Αγγλίας, δηλώνοντας ότι «μπορεί να παίξει ρόλο» στην στήριξη της οικονομίας.

Οι αγορές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στις επικείμενες ανακοινώσεις μακροοικονομικών μεγεθών, όπως την καταναλωτική εμπιστοσύνη ευρωζώνης, αλλά και τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας. Η Wall Street περιμένει επίσης μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, εκ των οποίων η Caterpillar και η McDonald Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v