Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η ανοδική τάση στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές και τα futures της Wall εν αναμονή της αποψινής ομιλίας του Ben Bernanke. "Βουτιά" δολαρίου και ισχυρά κέρδη στον μεταλλευτικό κλάδο. Θετική η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα γ΄τριμήνου.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και τα futures της Wall Street καθώς οι αγορές αναμένουν νέες ενδείξεις ως προς την φημολογούμενη ποσοτική χαλάρωση της Fed, από την αποψινή ομιλία του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke. Μία ημέρα μετά την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Νότιο Κορέα, όπου δεν υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα, οι αγορές περιμένουν πλέον από την Fed νέες κινήσεις.

Κατά συνέπεια, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,65% στις 6648 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,64% στις 5778 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,34% στις 10887 μονάδες, ο πορτογαλικός ΡSI καταγράφει άνοδο κατά 0,63% στις 7980 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει απώλειες 0,49% στις 21430 μονάδες.

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον ευρωπαϊκό βιομηχανικό κλάδο ήταν απροσδόκητα θετικά, με αύξηση των νέων βιομηχανικών παραγγελιών κατά 24,4% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο μεταλλευτικός κλάδος, συνεπεία του μίνι ράλι στις τιμές των μετάλλων που πυροδοτήθηκε από την νέα «βουτιά» του δολαρίου και τις εξελίξεις στην G20 ως προς τις κινήσεις της αγοράς συναλλάγματος. Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης και η μετοχή της LVMH, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 17% της Hermes International SCA. Η μετοχή της Hermes καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 4%.

Επισημαίνεται ωστόσο, ότι το θετικό κλίμα για τις ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα με την θετική έκπληξη των αποτελεσμάτων της Nokia. Βάσει των στοιχείων του Bloomberg, από τις 48 εταιρείες του Stoxx 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 69% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες ως προς τα κέρδη ανά μετοχή. Αντιστοίχως, στις ΗΠΑ, από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 86% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v