Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κινεζική μεταποίηση ωθεί τις ευρωαγορές

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές με στήριξη από την απροσδόκητη ενίσχυση της κινεζικής μεταποίησης. Μίνι ράλι νωρίτερα στις ασιατικές αγορές, με έντονο ενδιαφέρον στον μεταλλευτικό και ενεργειακό κλάδο.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από την απροσδόκητη ενίσχυση της κινεζικής μεταποίησης που δημιουργεί πιο ενθαρρυντικές προβλέψεις για την διεθνή οικονομία και οδηγεί ανοδικά κυρίως τον μεταλλευτικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,74% στις 6650 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,72% στις 3861 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,60% στις 5709 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,69% στις 10887 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,96% στις 8160 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,5% στις 21558 μονάδες.

Ο επίσημος δείκτης ΡΜΙ για τις δραστηριότητες του κινεζικού κλάδου μεταποίησης ενισχύθηκε τον Οκτώβριο σε υψηλό έξι μηνών, στο 54,7 από 53,8 τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτίμησης για περαιτέρω υποχώρηση στο 52,9.

Το γεγονός λοιπόν, ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αψηφά τις προβλέψεις περαιτέρω επιβράδυνσης με σθεναρή ανάπτυξη στον κλάδο μεταποίησης, οδηγεί σε ανοδική πορεία τις τιμές των μετάλλων και του πετρελαίου. Αντιστοίχως, ο μεταλλευτικός και ο ενεργειακός κλάδος καταγράφουν και την μεγαλύτερη άνοδο κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v