Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές, με περιορισμένες μεταβολές ενόψει ενός κρίσιμου διημέρου από πλευράς κινήσεων κεντρικών τραπεζών. Οι τράπεζες ξανά στο επίκεντρο με την κίνηση της BBVA στην Τουρκία.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή ενός κρίσιμου διημέρου από πλευράς κινήσεων κεντρικών τραπεζών και με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο μετά τις ανακοινώσεις της ισπανικής BBVA.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή ενίσχυση 0,01% στις 6605 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί οριακά κατά 0,15% στις 3835 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,17% στις 5704 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,38% στις 10612 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,8% στις 8185 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει οριακή άνοδο 0,07% στις 21199 μονάδες.

Όπως προαναφέρθηκε στο επίκεντρο βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος με την μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας, της BBVA να υποχωρεί περισσότερο από 2,5% μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του 24,9% της τουρκικής Garanti, ενώ δήλωσε παράλληλα ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 5,1 δισ. ευρώ

Ανοδικά ωστόσο κινείται ο πετρελαϊκός κλάδος, μετά τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε η ΒΡ για το τρίτο τρίμηνο, με επιστροφή στην κερδοφορία, μετά τις ζημίες των 17 δισ. που είχε καταγράψει το δεύτερο τρίμηνο.

Οι αγορές αναμένουν, τις αποφάσεις της Fed που ανακοινώνονται αύριο, αλλά επίσης την «απάντηση» της Τράπεζας της Ιαπωνίας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας που συνεδριάζουν ακριβώς την επομένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v