Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζονται τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Η νευρικότητα φαίνεται πως επιστρέφει στις ευρωπαϊκές αγορές με περιορισμό των αρχικών κερδών, ενώ ορισμένοι δείκτες γύρισαν σε αρνητικό προσημο. Ανοδικά ωστόσο, εξακολουθούν να κινούνται τα futures της Wall

Ανατροπή εικόνας στις ευρωπαϊκές αγορές με περιορισμό των αρχικών κερδών, ενώ ορισμένοι δείκτες έχουν γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,23% στις 6616 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,23% στις 3824 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,04% στις 5677 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,38% στις 10664 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,87% στις 8159 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 1,3% στις 21175 μονάδες.

Επισημαίνεται πως ο αρχικός ενθουσιασμός κατά την σημερινή συνεδρίαση είχε πυροδοτηθεί από τα ισχυρά στοιχεία ανάπτυξης στον κινεζικό κλάδο μεταποίησης. Οι αναλυτές όμως, επισημαίνουν πως αυτή η εβδομάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τις αγορές, καθώς συνεδριάζουν οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, ενώ θα απαντηθούν σημαντικά ερωτήματα νομισματικής, αλλά και πολιτικής αβεβαιότητας.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα δώσει ένα τέλος την Τετάρτη ως προς το ύψος της φημολογούμενης ποσοτικής χαλάρωσης για την οποία οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από τα 500 δισ. δολ. ως τα 2 τρισ. δολ. σύμφωνα με την Goldman Sachs. Την επομένη συνεδριάζουν η Τράπεζα της Αγγλίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και – εσπευσμένα – η Τράπεζα της Ιαπωνίας, ώστε να χαραχθεί η «απάντηση» στις αποφάσεις της Fed.

Επίσης, εν αναμονή των αυριανών μεσοπρόθεσμων εκλογών στις ΗΠΑ, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα ελέγχου του Κογκρέσου για την κυβέρνηση Obama, οι επενδυτές επιλέγουν να τηρήσουν στάση αναμονής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v