Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά ξεκινά ο Οκτώβριος για τις ευρωαγορές

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, με στήριξη από τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της κινεζικής βιομηχανίας που πυροδότησε ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων.

Με το δεξί ξεκίνησε ο Οκτώβριος για τις ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τα στοιχεία ανάπτυξης της κινεζικής βιομηχανίας και συνεπακόλουθο ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,23% στις 6.243 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 3.726 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 κέρδη 0,53% στις 5.577 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,17% στις 10.637 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,82% στις 7.568 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ κέρδη 0,7% στις 20.647 μονάδες.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κινεζικού βιομηχανικού κλάδου για τον Σεπτέμβριο, η οποία αποδεικνύει ότι δεν επίκειται άμεση επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Τα στοιχεία αυτά, μάλιστα, σε συνδυασμό με τα απροσδόκητα θετικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ τόσο για την αγορά εργασίας όσο και για τον δείκτη ISM, δημιουργούν στήριξη για τις αγορές και οδηγούν σε ράλι τις τιμές των εμπορευμάτων και σε άνοδο τις αντίστοιχες των μετοχών.

Στον αντίποδα, η ανησυχία για τα προβλήματα χρεών της Ισπανίας και της Ιρλανδίας διατηρούνται, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν απογοητευτικά στοιχεία για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, τη Γερμανία.

Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν στη Γερμανία κατά 0,2% τον Αύγουστο, περισσότερο απ' όσο περίμεναν οι αναλυτές, γεγονός που δείχνει ότι η εγχώρια ζήτηση στη χώρα δεν ανακάμπτει, βάσει των προβλέψεων.

Αργότερα ανακοινώνονται κρίσιμα στοιχεία για την ευρωζώνη, όπως η ανεργία και ο δείκτης ΡΜΙ βιομηχανικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v