Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών με οδηγό τις τράπεζες

Οι ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας ενέπνευσαν μια ακόμη ανοδική συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σε τράπεζες και κοινωφελείς επιχειρήσεις τα περισσότερα κέρδη.

Οι ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας, ειδικά από το μέτωπο της αμερικανικής απασχόλησης, εμπνέουν άλλη μια ανοδική συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έχουν σημειώσει άνοδο 3% και πλέον στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 5.439,19 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,33% στις 6.155,04 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,34% στις 3.684,73 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο παραμένει σήμερα κλειστό για τον εορτασμό της Ημέρας Εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Ευρώπη, τα μεγαλύτερα κέρδη απεκόμισαν οι μετοχές των τραπεζών και των κοινωφελών επιχειρήσεων.

Η Lloyds Banking Group απεκόμισε κέρδη 1,3% στο Λονδίνο και η Commerzbank 1,4% στην Φρανκφούρτη.

Η γαλλική επενδυτική τράπεζα Natixis εκτινάχθηκε 3,9% όταν ανακοινώθηκε ότι θα περιληφθεί στον δείκτη CAC 40 με τα blue chips της Γαλλίας, όπως και η διαφημιστική Publicis (+1,5%).

Οι δύο τίτλοι θα αντικαταστήσουν τις Dexia και Lagardere αντιστοίχως.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν και οι κλάδοι κοινωφελών υπηρεσιών. Η Veolia Environnement στο Παρίσι ενισχύθηκε 2,4% κατόπιν αναβάθμισης από την Citigroup.

Τα κέρδη για τις γερμανικές E.On και RWE πλησίασαν το 4%, μετά την ανακοίνωση παράτασης στην διάρκεια ζωής της πυρηνικών εργοστασίων της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v