Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Μετά τα ισχυρά κέρδη στην Ασία, θετικό είναι το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο και τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ. Κλειστή σήμερα η Wall Street λόγω της Labor Day.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις ΗΠΑ την Παρασκευή και απομακρύνουν -προς το παρόν τουλάχιστον- τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης.

Κλειστή  σήμερα η Wall Street λόγω αργίας Labor Day.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,38%, ο γαλλικός CAC 40 σε ποσοστό 0,49% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,43%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,37%, ο πορτογαλικός PSI σε ποσοστό 0,42% και ο ιταλικός ΜΙΒ κατά 0,3%.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα θετική για τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, καθώς τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία ανάκαμψης του μεταποιητικού κλάδου, που ανακοινώθηκαν για τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη (ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ρωσία), ήραν σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο παγκόσμιας επιβράδυνσης. Την Παρασκευή, τα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ, τα οποία επίσης εξέπληξαν θετικά, έδωσαν έναν ακόμη λόγο για άνοδο στη Wall Street. Τη σκυτάλη πήραν σήμερα οι ασιατικές αγορές (κέρδη 2% για τον Nikkei) και τώρα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v