Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με κινητήριο δύναμη τον τραπεζικό κλάδο και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Θετική πορεία για τα futures της Wall Street εν αναμονή των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές - μετά από τέσσερις συνεχείς συνεδριάσεις απωλειών - με κινητήριο δύναμη τον τραπεζικό κλάδο και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι επενδυτές προχωρούν στη «δεύτερη ανάγνωση» των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στη σύνοδο των ηγετών του G20 το σαββατοκύριακο στον Καναδά, όπου διατυπώθηκε στόχος μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων κατά το ήμισυ μέχρι το 2013.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,7%, για πρώτη φορά μετά από 5 συνεχείς συνεδριάσεις. Ο DAX 30 καταγράφει κέρδη 0,88% στις 6123,82 και ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,25%, στις 5058,95 μονάδες. O CAC 40 ενισχύεται κατά 0,87% στις 3556,51 μονάδες

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά ομόλογα καθώς χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία προσέφεραν τίτλους συνολικής αξίας περίπου 23 δισ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 4,19%

Οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν κέρδη καθώς στο πλαίσιο του G20 αποφασίστηκε να δοθεί περισσότερος χρόνος για τις τράπεζες μέχρις ότου τους επιβληθεί να εφαρμόσουν αυστηρότερους κανονισμούς για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Ανοδικά κινείται και ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών μετά την ανακοίνωση της Peugeot για εταιρικές πωλήσεις που ξεπέρασε τις προσδοκίες. Η μετοχή της Peugeot ενισχύεται κατά 2,7% στο χρηματιστήριο του Παρισιού

Οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου επίσης κινούνται ανοδικά με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται κατά 1,3%, τον πορτογαλικό PSI 20 κατά 0,28%, και τον ιταλικό δείκτη FTSE MIB κατα 0,9% υψηλότερα.

Ανοδικά κινούνται τα futures στην Wall εν αναμονή των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες. Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3%, ο S&P 500 0,4% και ο Nasdaq 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v