Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη σε ευρωαγορές

Δεύτερη συνεδρίαση ανόδου για τις ευρωαγορές με τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν τη «δύναμη ώθησης» και τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή του αμερικανικού ΑΕΠ. Κέρδη στην Ασία, με άνοδο 1,3% για Nikkei.

«Αμετανόητα» αισιόδοξοι εμφανίζονται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, με την στήριξη να καταφθάνει από τις τραπεζικές μετοχές, παρά το γεγονός ότι ο χρηματοοικονομικός κλάδος βρίσκεται στο «στόχαστρο» των εποπτικών αρχών διεθνώς.

Τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη τριμήνου του κορυφαίου ομίλου διαχείρισης hedge funds ΜΑΝ Group (5%), αποτέλεσαν έναν ακόμη παράγοντα στήριξης των διαθέσεων για αγορές μετοχών χρηματοοικονομικών ομίλων.

Αν και οι ανησυχίες για την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρώπη δεν έχουν περάσει, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, καθώς ανακοινώνεται η πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ για το α’ τρίμηνο, με εκτίμηση των αναλυτών ότι έχει ενισχυθεί κατά 3,5%.

Άνοδος 0,8% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 979,79 μονάδων. Κέρδη μεταξύ 1,8% και 2,9% για τους τραπεζικούς τίτλους των BNP Paribas, Barclays, Credit Agricole και Lloyds.

«Πρόκειται για αντίδραση στο καθεστώς πανικού πωλήσεων που επικράτησε πριν από μερικές συνεδριάσεις», τονίζει στο Reuters ο κ. Bernard McAlinden, αναλυτής της NBC Stockbrokers.

Κέρδη 0,8% για τον DAX 30 στις 5.806,66 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 1% στις 5.086,96 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,7% υψηλότερα στις 3.433,19 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις και στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου. Κέρδη 0,83% για τον ισπανικό IBEX στις 9.118,3 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20  να ενισχύεται κατά 0,38% στις 6.870,12 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB να σημειώνει κέρδη 1,5% στις 19.063,36 μονάδες.

Σε θετική πορεία με μέση άνοδο 1% κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση. Αντίθετα πιέσεις ασκήθηκαν στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τον Dow Jones να χάνει τις 10.000 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v