Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες του ευρωπαϊκού Νότου να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση για την διάσωση ισπανικής τράπεζας.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες του ευρωπαϊκού Νότου να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση για την διάσωση ισπανικής τράπεζας αλλά και λόγω των ανησυχιών σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην ανάπτυξη η κρίση στην Ευρώπη.

Την Κυριακή, η Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε πως ανέλαβε τον έλεγχο της λειτουργίας της ισπανικής τράπεζας CajaSur, μετά την αποτυχία της σχεδιαζόμενης συγχώνευσής της με την Unicaja, μια από τις μικρότερου μεγέθους τράπεζες της Ισπανίας.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,6% στις 5.032,32 μονάδες, πτώση της τάξης του 1,4% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, στις 5.747,05 μονάδες, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινείται και ο γαλλικός δείκτης CAC, στις 3.411,750 μονάδες (-0,55%). Απώλειες 2,4% για τον ισπανικό δείκτη IBEX, στις 9.181,90 μονάδες, 1,38% για τον ιταλικό δείκτη FTSE MIB στις 18.930 μονάδες και 0,8% για τον Πορτογαλικό δείκτη PSI στις 6.761,06 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, νέες πιέσεις δέχεται το ευρώ, το οποίο διαμορφώνεται στα 1,2366 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v