Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση στις ευρωαγορές

Σταθερά σε πτωτική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, φροντίζοντας να περιορίσουν το ρίσκο που έχουν αναλάβει. «Βουτιά» 2,45% για Nikkei.

Νέες πιέσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να φροντίζουν να μειώσουν το επίπεδο ανάληψης ρίσκου και να προχωρούν σε νέες ρευστοποιήσεις.

Σημαντικό το πλήγμα για τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων καθώς το πετρέλαιο συνεχίζει να βρίσκεται σε πτωτικό σπιράλ, με τον τίτλο της Total να υποχωρεί κατά 1,3% και την BP να αποδυναμώνεται κατά 2%.

Η προσοχή των επενδυτών βρίσκεται στραμμένη στις Βρυξέλες όπου πραγματοποιείται «τριπλή συνάντηση» Ecofin, Eurogroup αλλά και ομάδας εμπειρογνωμόνων υπό τον πρόεδρο της Ε.Ε. κ. van Rompuy.

Απώλειες 0,5% για τον DAX 30 στις 5.841,31 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,5% στις 5.048,29 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα στο επίπεδο των 3.428,33 μονάδων.

Αρνητική πορεία και για τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, με εξαίρεση αυτό της Ισπανίας, όπου ο IBEX ενισχύεται, έστω και οριακά, κατά 0,16%. Πτώση 0,72% για τον πορτογαλικό PSI 20, ενώ απώλειες της τάξης του 0,4% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί κατά 2,45%, ενώ οριακά κέρδη σημείωσε η Κίνα. Συνεχίστηκε η «βουτιά» στην Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v