Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό «γύρισμα» για Ευρώπη

Δεν «κράτησε» η θετική διάθεση στις ευρωαγορές, οι οποίες γύρισαν αρνητικά, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το γερμανικό «nein» στο short-selling. Μεικτά τα futures Wall.

Σε αρνητική πορεία «γύρισαν» οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να εκφράζουν ανησυχίες ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας και θα εφαρμόσουν μέτρα απαγόρευσης του naked short-selling.

«Υπάρχουν φήμες ότι η απαγόρευση του short-selling θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης», τονίζει trader στο πρακτορείο Reuters, δικαιολογώντας την αρνητική στροφή των δεικτών.

Πάντως η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, κ. Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθάρισε –για μία ακόμη φορά- ότι η δική της χώρα δεν προτίθεται να προχωρήσει σε λήψη τέτοιων μέτρων.

Πτώση 0,6% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 990,81 μονάδων. Ανάλογο κλίμα επικρατεί στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 0,86% στις 5.937,04 μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται κατά 0,63% στις 3.489,49 μονάδες. Περισσότερο συγκρατημένη η πτώση για τον FTSE 100, που φθάνει στο 0,08% και ο δείκτης αγγίζει τις 5.153,95 μονάδες.

Θετικά εξακολουθεί να κινείται ο ισπανικός IBEX, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ αρνητική στροφή ακολουθεί ο πορτογαλικός PSI 20 με πτώση 0,13%.

Μεικτή η εικόνα, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Κέρδη 0,1% για Dow Jones, ενώ αντίθετα απώλειες 0,1% σημειώνει ο S&P 500 και πτώση 0,4% ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο η προσοχή στρέφεται στις ανακοινώσεις για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας, τον δείκτη Philly Fed καθώς και τον Leading Indicator στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v