Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 3 εβδομάδων οι ευρωπαϊκές αγορές

Στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών εβδομάδων υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση για επαναπροσδιορισμό της περιόδου αποπληρωμής του χρέους από το Ντουμπάι και πιέσεων στις τράπεζες.

Η ανακοίνωση εκ μέρους του Ντουμπάι για αναστολή αποπληρωμής ομολόγων, πλήττει τους τραπεζικούς τίτλους και οδηγεί σε χαμηλό σχεδόν τριών εβδομάδων τις ευρωπαϊκές αγορές.

Πτώση 2,1% σημειώνει ο DJ Stoxx 600. Εν τω μεταξύ το Χρηματιστήριο του Λονδίνου έκανε διακοπή λόγω τεχνικών προβλημάτων, η οποία όμως αποκαταστάθηκε το μεσημέρι. Το London Stock Exchange ανακοίνωσε διεξάγει έρευνα για την αιτία των τεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι πελάτες τους στην εκτέλεση των συναλλαγών τους. Ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 2% μετά την αποκατάσταση.

Η ανακοίνωση του Ντουμπάι επηρεάζει αρνητικά και τις αναδυόμενες αγορές, με τον ρωσικό Micex να υποχωρεί κατά 2,2%, ενώ ο MSCI Αναδυόμενων Αγορών σημειώνει απώλειες της τάξης του 1,1%.

Σημαντικές πιέσεις για τις μετοχές ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά και από έκθεση της Credit Suisse σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες που καλύπτει (μεταξύ των οποίων οι Deutsche Bank, Barclays, RBS, ING και UBS) μπορεί να έχουν ζημιές έως και 13 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που το Ντουμπάι δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τα χρέη του.

Πτωτική κίνηση με απώλειες υψηλότερες του 5% για τις μετοχές των Porsche και Daimler, δεδομένου ότι στις δύο γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες διατηρούν σημαντικό μερίδιο μετοχών εταιρίες που ανήκουν στις κυβερνήσεις των αραβικών εμιράτων.

Απώλειες 1,78% για τον DAX 30 στις 5.699 μονάδες, με τον CAC 40 να κινείται κατά 1,87% χαμηλότερα στο επίπεδο των 3.737 μονάδων. Κλειστή παραμένει σήμερα η Wall Street λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v