Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητική τροχιά οι ευρωαγορές

Πτωτική πορεία στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις και να οδηγούν χαμηλότερα τους κορυφαίους δείκτες. Αργία στην Wall Street.

Σε τροχιά αποδυνάμωσης οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ακολουθούν το παράδειγμα της Ασίας, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών.

Η αργία στην Wall Street, λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών, περιορίζει σημαντικά το επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο παραμένει υποτονικό εξαιτίας και της ανυπαρξίας μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση του δολαρίου τόσο έναντι του ευρώ όσο και του γεν –διαμορφώθηκε σε χαμηλό 14 ετών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος- πλήττει αρκετά τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,73% στις 5.760 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά το ίδιο ποσοστό και να διαμορφώνεται στις 5.327 μονάδες. Απώλειες 0,7% για τον CAC 40 στις 3.782 μονάδες.

Σε τροχιά υποχώρησης οι ασιατικές αγορές, με το χρηματιστήριο της Κίνας να σημειώνει απώλειες υψηλότερες του 3%. Σταθεροποιητικές τάσεις στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v