Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέταλλα-τράπεζες στήριγμα για Ευρώπη

Στήριξη από τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και τραπεζών βρίσκουν οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες συνεχίζουν να κινούνται σε ανοδική πορεία. Θετική εικόνα και στα futures της Wall, εν αναμονή «πλήθους» macro.

Με την στήριξη μετοχών τραπεζικών ομίλων αλλά και μεταλλευτικών εταιριών, οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν ανοδική πορεία, ενώ οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή πληθώρας μακροοικονομικών ανακοινώσεων από τις ΗΠΑ.

Άνοδος 0,6% για τον FTSEurofirst 300 ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 1.022 μονάδων, «ανεβάζοντας» τα κέρδη του από την αρχή του έτους στο 23%, ενώ από το ιστορικό χαμηλό των αρχών Μαρτίου στο 58%.

Κέρδη 1,6% για τον δείκτη μεταλλευτικών ομίλων DJ Stoxx European Basic Recourses, με στήριξη από την ανοδική πορεία χαλκού, αλουμινίου και νικελίου. Άνοδος μεταξύ 0,2% και 2,2% για τις μετοχές των BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Xstrata και Eurasian Natural Resources. Στο 1,1% η άνοδος για τις μετοχές των BNP Paribas, Banco Santander, Societe Generale και UniCredit.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,5% στις 5.798 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,6% στις 5.357 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,62% υψηλότερα στις 3.807 μονάδες.

Ανοδική πορεία καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Κέρδη μεταξύ 0,4% και 0,5% για τους Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνονται τα στοιχεία για ιδιωτικό εισόδημα κα ιδιωτική δαπάνη τον Οκτώβριο. Ακολουθούν τα στοιχεία για την πορεία των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών στην χώρα τον Οκτώβριο. Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας. Στη δημοσιότητα δίνονται τα στοιχεία για τον δείκτη εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν για τον μήνα Νοέμβριο αλλά και τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στη χώρα τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v