Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταλλευτική στήριξη στις ευρωαγορές

Ισχυρά ανοδικά κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές στηριζόμενες στην πολύ καλή πορεία μεταλλευτικών ομίλων, μετά και το νέο ρεκόρ του χρυσού στην Ασία.

Η πολύ καλή πορεία μεταλλευτικών ομίλων, μετά και τον νέο ρεκόρ του χρυσού στην Ασία, όπου έφθασε στα 1.165 δολάρια ανά ουγκιά, στηρίζουν τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Κέρδη 1,3% για τον τίτλο της Cadbury μετά από φήμες ότι ενδέχεται και η Nestle να καταθέσει προσφορά εξαγοράς της.

Οι επενδυτές βρίσκονται «αντιμέτωποι» με μία ιδιαίτερα φορτωμένη εβδομάδα από πλευράς μακροοικονομικών δεδομένων. Σαφώς ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις για την πορεία του αμερικανικού και γερμανικού ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο, οι οποίες πραγματοποιούνται την Τρίτη. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η Wall Street θα παραμείνει κλειστεί, λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ και την Παρασκευή θα λειτουργήσει υπό καθεστώς ημιαργίας.

Επιστρέφοντας στην πραγματικότητα των ευρωπαϊκών αγορών, ο DAX 30 ενισχύεται 1,4% στις 5.744 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 1,3% στις 5.317 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,4% υψηλότερα στις 3.782 μονάδες.

Σε ανοδική πορεία κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές, παρά την αργία στο Τόκιο που περιόρισε σημαντικά τους όγκους συναλλαγών. Σταθεροποιητική πορεία για την Wall στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v