Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στην Ευρώπη-Πτώση στα futures

Αντιστροφή τάσεων στις ευρωαγορές οι οποίες «έχασαν» τα αρχικά τους κέρδη, λόγω πιέσεων στους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους. Πτωτική κίνηση και στα futures της Wall Street.

Πτωτική στροφή για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η καλή πορεία μεταλλευτικών ομίλων «απορροφάται» από τις πιέσεις που ασκούνται σε τράπεζες αλλά και πετρελαϊκές.

Η έλλειψη σημαντικών μακροοικονομικών ή εταιρικών ανακοινώσεων καθιστά υποτονικό το ενδιαφέρον των επενδυτών, οι οποίοι προχωρούν σε επιλεκτική κατοχύρωση κερδών, ενώ οι πιέσεις στον πετρελαϊκό κλάδο αποδίδονται και στην ήπια υποχώρηση της τιμής του «μαύρου χρυσού».

Απώλειες μεταξύ 1,7% και 2,3% για τους τίτλους των UBS, Societe Generale και Barclays. Οι πιέσεις στις τράπεζες καταφθάνουν και μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει –όταν το κρίνει ορθό- σε σταδιακή άρση των μέτρων στήριξης της ρευστότητας.

Πτώση 0,4% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 5.679 μονάδων, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,29% στις 5.252 μονάδες, ενώ κατά 0,6% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.737 μονάδες.

Πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Απώλειες 0,48% για Dow Jones, πλησίον του 0,5% για S&P 500, ενώ κατά 0,44% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v