Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση, λόγω ρευστοποιήσεων, στις ευρωαγορές

Ρευστοποιήσεις κερδών αλλά και πιέσεις σε μετοχές τραπεζών και μεταλλευτικών ομίλων οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι της Δευτέρας.

Σε πτωτική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι της Δευτέρας, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μετοχές τραπεζών και μεταλλευτικών ομίλων, εξαιτίας και ρευστοποιήσεων από τους επενδυτές.

Απώλειες 0,8% για τον FTSEurofirst 300, με τις μετοχές κορυφαίων τραπεζικών ομίλων να σημειώνουν πτώση που κυμαίνεται από 1% έως και 2,2%.

Πτωτική πορεία και για τους πετρελαϊκούς τίτλους, καθώς ο «μαύρος χρυσός» υποχωρεί προς τα 77 δολάρια, με τις μετοχές BP, Total και Royal Dutch Shell να υποχωρούν από 0,8% έως και 1,7%.

Η προσοχή των επενδυτών είναι επικεντρωμένη στα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ γ’ τριμήνου (αφορούν την ετήσια μεταβολή του, καθώς τα στοιχεία για την τριμηνιαία μεταβολή δόθηκαν στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα) αλλά και στον δείκτη τιμών κατοικιών, επίσης, στις ΗΠΑ.

Αρνητική επίδραση στις διαθέσεις των επενδυτών είχε και η κάθετη υποχώρηση της κινεζικής αγοράς, με μέση πτώση 3%, αν και οι αναλυτές τονίζουν ότι αυτή η πορεία είναι κάτι το φυσιολογικό, μετά από το σερί ανοδικών συνεδριάσεων που καταγράφηκε στο κινεζικό χρηματιστήριο.

Απώλειες 0,65% για τον DAX 30 στις 5.763 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,58% στις 5.324 μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται κατά 0,89% στις 3.779 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, λόγω ρευστοποιήσεων. Αντίθετα σε υψηλό 13 μηνών «αναρριχήθηκε» ο Dow Jones στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v