Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες-εμπορεύματα "ανεβάζουν" την Ευρώπη

Κέρδη άνω του 1,5% για τις ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από μετοχές τραπεζών και μεταλλευτικών ομίλων, με αφορμή και το συνεχιζόμενο ράλι του χρυσού. Ανοδική πορεία στα futures της Wall Street.

Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης, ενώ ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, φθάνοντας έως και τα 1.167 δολάρια ανά ουγκιά.

Άνοδος 1,5% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.018 μονάδες και «ανεβάζει» τα κέρδη του από την αρχή του έτους στο 57%.

Σημαντική άνοδος και για τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, καθώς ο «μαύρος χρυσός» ενισχύεται κοντά στο 1% στο επίπεδο των 78 δολαρίων. Άνοδος μεταξύ 1,2% και 1,9% για τους τίτλους των Heritage Oil, BG Group, BP, Royal Dutch Shell και Total.

Ενίσχυση από 2,4% έως και 4% για τις μετοχές των μεταλλευτικών ομίλων Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Eurasian Natural Resources Corp., Rio Tinto και Xstrata.

Ανάλογη η εικόνα και για τους τραπεζικούς τίτλους, με τις μετοχές των HSBC, Banco Santander, BNP Paribas και Barclays να σημειώνουν κέρδη που κυμαίνονται από 2,6% έως και 4,8%.

Στο 1,9% η άνοδος για τη μετοχή της Cadbury καθώς ενισχύονται οι φήμες για διεξαγωγή «μάχης» για την εξαγοράς της μεταξύ των Kraft Foods, Hershey και Ferrero.

Άνοδος 1,59% για τον DAX 30 στις 5.735 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 1,66% στις 5.338 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,75% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.794 μονάδων.

Θετική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με κέρδη μεταξύ 0,8% και 1% για τους Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v