Ηπιες κινήσεις στα ευρωχρηματιστήρια, πίεση από Mecedes

Τα εταιρικά αποτελέσματα 3ου τριμήνου είναι ανάμεικτα, με πολλές τράπεζες να ξεπερνούν τις προσδοκίες αλλά το επενδυτικό κλίμα να παραμένει επιφυλακτικό. Βούλιαξαν τα κέρδη της Mercedes και δημιουργεί αρνητική εικόνα στο ήδη επιβαρυμένο κλίμα.

Ηπιες κινήσεις στα ευρωχρηματιστήρια, πίεση από Mecedes

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές κινούνται ήπια σε χαμηλότερα επίπεδα, σε μια αρνητική εβδομάδα σε μεγάλο βαθμό για τις παγκόσμιες μετοχές, καθώς η σεζόν δημοσιοποίησης κερδών τρίτου τριμήνου είναι σε εξέλιξη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,14% την εβδομάδα μέχρι την Παρασκευή , αν και είχε ελαφρά άνοδο την Πέμπτη.

Τώρα ο Stoxx 600 κινείται οριακά 0,06%%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,01%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ανεβαίνει 0,2% και ο CAC 40 στο Παρίσι 0,1%.

Τα εταιρικά αποτελέσματα έχουν αποδειχθεί ανάμεικτα, με πολλές τράπεζες να ξεπερνούν τις προσδοκίες αλλά το επενδυτικό κλίμα να παραμένει επιφυλακτικό.

Η Mercedes ανέφερε βουτιά 64% στα λειτουργικά κέρδη στο βασικό της τμήμα αυτοκινήτων, κατηγορώντας τις «ασθενέστερες μακροοικονομικές συνθήκες και τον έντονο ανταγωνισμό, κυρίως στην Ασία». Η μετοχή υποχωρoύσε άνω του 3%, αλλά μετά μάζεψε τις απώλειες κάπως στο 1%. 

Εν τω μεταξύ, ο γαλλικός παραγωγός αλκοολούχων ποτών Remy Cointreau μείωσε τις προοπτικές πωλήσεων για ολόκληρο το έτος, λέγοντας ότι τώρα αναμένει διψήφια πτώση παρά σταδιακή ανάκαμψη εν μέσω αδυναμίας στις ΗΠΑ και την Ασία-Ειρηνικό.

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες ποτών πλήττονται από υψηλότερους δασμούς στις κινεζικές εξαγωγές, ως αντίποινα για τους δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Τα χρηματιστήρια ήταν κυρίως υψηλότερα στο εμπόριο Ασίας-Ειρηνικού την Παρασκευή, αν και οι κύριοι δείκτες της Ιαπωνίας υποχώρησαν ενόψει των γενικών εκλογών το Σαββατοκύριακο και της συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v