Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές μετά από τρεις σερί πτώσεις. Πιέσεις στο πετρέλαιο. Ανακάμπτει ο χρυσός. Υποχωρεί το ευρώ.

Άνοδος στις ευρωαγορές με τους επενδυτές για άλλη μια μέρα να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,03% στις 518 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,13% στις 8.269 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,34% στις 19.443 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,08% στις 7.503 μονάδες.

Στο μεταξύ, οι μετοχές της Renault σημείωσαν «άλμα» 4,7% μετά την απροσδόκητη αύξηση στα έσοδα γ΄ τριμήνου παρά τη μειωμένη ζήτηση για τα ακριβά της μοντέλα.

Αντίστοιχα, οι μετοχές της Barclays ενισχύθηκαν 4,2% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου από την τράπεζα.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη κατέγραψε συρρίκνωση για δεύτερο μήνα, χωρίς να δίνει ενδείξεις επερχόμενης ανάκαμψης το επόμενο διάστημα, λούζοντας με κρύο ιδρώτα τους αρχιτραπεζίτες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), που ψάχνουν με τι ρυθμό θα μειώσουν τα επιτόκια μήπως και δώσουν τονωτική ένεση, αν και οι απόψεις διίστανται ακόμα ανάμεσα σε "περιστέρια" και "γεράκια".

Η οικονομική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα της ευρωζώνης, βρίσκεται στη ζώνη της ύφεσης, κάτω από τις 50 μονάδες για ακόμα έναν μήνα, καθώς μειώθηκε η ζήτηση από την εγχώρια αγορά και το εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις μετά βίας αύξησαν τις τιμές τους.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί 0,7% στα 74,44 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει πτώση 0,8% στα 70,19 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινείται υψηλότερα 0,5% στα 2.743 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0802 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v