Κυριαρχούν τα εταιρικά αποτελέσματα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 1,2% όπως και το Μιλάνο.

Κυριαρχούν τα εταιρικά αποτελέσματα στις ευρωαγορές

Αρνητικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το κλίμα επιβαρύνεται από τις κινήσεις της Wall και των ασιατικών αγορών κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 1,2% όπως και το Μιλάνο.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στην τρέχουσα περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με τη γερμανική εταιρεία λογισμικού SAP και τον ναυτιλιακό γίγαντα Maersk να αναβαθμίζουν τις προοπτικές τους για τη χρονιά μετά το κλείσιμο των αγορών τη Δευτέρα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι αγορές σε Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν καθοδικά σήμερα, ακολουθώντας τη μικτή συνεδρίαση της Wall.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο καθαρός δανεισμός του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε στα £16,6 δισ. ($21,59 δισ.) τον Σεπτέμβριο, από £2,1 δισ. έναν χρόνο πριν. Ηταν επίσης υψηλότερος από την πρόβλεψη του Γραφείου Προϋπολογισμού για £15,1 δισ.

Στο εταιρικό μέτωπο, η HSBC προχωρά στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση που έκανε ποτέ, συγχωνεύοντας τμήματα. Ανακοίνωσε επίσης τον διορισμό της Pam Kaur ως οικονομικής διευθύντριας, γεγονός που την καθιστά την πρώτη γυναίκα οικονομική διευθύντρια στην 159χρονη ιστορία της.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται οριακά, με την ισοτιμία στο 1,082 δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v