Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον CAC 40 στο Παρίσι να καταγράφει άνοδο άνω του 1,2%. Οριακές διακυμάνσεις για πετρέλαιο. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός.

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια για τρίτη φορά φέτος.

Η ΕΚΤ προχώρησε σε μείωση του επιτοκίου διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, στο 3,25%.

«Η απόφαση για τη μείωση του επιτοκίου διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες βασίζεται στην επικαιροποιημένη αξιολόγηση για τις προοπτικές του πληθωρισμού, τη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και την ισχύ της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε η κα. Λαγκάρντ, τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού συνεχίζεται.

Ακόμα τόνισε ότι η ΕΚΤ ανησυχεί για την ανάπτυξη αλλά πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να αναμένει μια «ομαλή προσγείωση» και δεν βλέπει διολίσθηση της οικονομίας της ευρωζώνης σε ύφεση.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,83% στις 524 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,67% στις 8.385 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,77% στις 19.583 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,22% στις 7.583 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Nestle μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της για τη φετινή χρονιά, καθώς η ελβετική εταιρεία τροφίμων αγωνίζεται να ανακτήσει μερίδιο αγοράς καθώς οι υψηλότερες τιμές διώχνουν τους καταναλωτές από τα επώνυμα προϊόντα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία παραγωγής του καφέ Nescafe και της τροφής για κατοικίδια Purina αναμένει τώρα ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν περίπου 2% το 2024, κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη για τουλάχιστον 3%. Η αύξηση του 2% θα ήταν η χαμηλότερη ετήσια άνοδος από την αρχή τουλάχιστον του αιώνα.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί 0,1% στα 74,14 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 0,1% στα 70,44 δολάρια. Η τιμή του χρυσού κινείται υψηλότερα 0,6% στα 2.708 δολ./oz, πιάνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0836 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v