Επέστρεψαν οι πωλητές στις ευρωαγορές

Πτώση για τον δείκτη Stoxx 600 μετά από δύο σερί ανόδους. «Βουτιά» άνω του 4% για το πετρέλαιο. Σε κλοιό πιέσεων ο χρυσός.

Απώλειες στις ευρωαγορές καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στο μεταξύ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και Διοικητής της Τράπεζας της Λετονίας Μάρτινς Κάζακς παρατήρησε την Τρίτη ότι τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει νέα μείωση των επιτοκίων τον Οκτώβριο.

Παρουσιάζοντας τις οικονομικές προβλέψεις της Τράπεζας της Λετονίας, επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να μειώνονται, προσθέτοντας ότι αυτό θα στηρίξει την οικονομία. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να προειδοποιεί ότι η καταπολέμηση του πληθωρισμού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, «ιδίως του πληθωρισμού των υπηρεσιών.»

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,55% στις 516 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,36% στις 8.190 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,20% στις 19.066 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,72% στις 7.521 μονάδες.

Παράλληλα, μηνιαία άνοδο 2,9% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή του γερμανικού μεταποιητικού τομέα τον Αύγουστο, όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis σε έκθεσή της.

Η παραγωγή της βιομηχανίας μειώθηκε κατά 2,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent «βουλιάζει» 4,5% στα 77,28 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει πτώση 4,7% στα 73,55 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινείται χαμηλότερα 1,5% στα 2.626 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0967 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v