Σταθεροποιητικά ξεκινούν τη νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές

(upd) Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,4%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,6%, το Μιλάνο 0,2%.

Σταθεροποιητικά ξεκινούν τη νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές

Συγκρατημένα ξεκινούν τη νέα εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με στήριξη από τα κέρδη στην Ασία κατά τη διάρκεια της νύχτας και το ράλι της Wall Street την περασμένη Παρασκευή. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,4%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,6%, το Μιλάνο 0,2%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται ότι θα συνεχίσουν το θετικό κλίμα που παρατηρήθηκε στο κλείσιμο των συναλλαγών την περασμένη εβδομάδα, με τις αγορές να λαμβάνουν ώθηση από την τελευταία έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα, έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 254.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, πάνω από τις 150.000 που εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Φρενίτιδα για το πετρέλαιο, ποντάρουν ότι θα φτάσει τα $100. Εκπληκτική μεταστροφή. Η μεγαλύτερη άνοδος της τελευταίας χρονιάς για το αργό την περασμένη εβδομάδα. Στο υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2022, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, τα call options για το West Texas Intermediate.

Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Πολύ πιθανή μια νέα μείωση επιτοκίων αυτόν τον μήνα. Τα τελευταία δύο χρόνια ο κύριος κίνδυνος ήταν να υπερβεί ο πληθωρισμός τον στόχο του 2% της ΕΚΤ. Πλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει κάτω από αυτό, λόγω αδύναμης ανάπτυξςη και υψηλών επιτοκίων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βούτηξαν οι νέες παραγγελίες στα εργοστάσια της Γερμανίας. Οι νέες παραγγελίες από τη ζώνη του ευρώ βυθίστηκαν κατά 10,5%, ενώ από άλλες χώρες μειώθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v