Χαμηλές πτήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο κερδίζει 0,3%, το Παρίσι υποχωρεί 0,6%, η Μαδρίτη ενισχύεται 0,3% και το Μιλάνο κινείται καθοδικά κατά 0,5%.

Χαμηλές πτήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πιέσεις και συγκρατημένες κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή επιβαρύνουν το κλίμα. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο κερδίζει 0,3%, το Παρίσι υποχωρεί 0,6%, η Μαδρίτη ενισχύεται 0,3% και το Μιλάνο κινείται καθοδικά κατά 0,5%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν μεικτά χθες, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και εκτίμησαν τα νέα στοιχεία για την ανεργία στην ευρωζώνη, τα οποία έδειξαν ότι σε ολόκληρη την ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή τον Αύγουστο, στο χαμηλό ρεκόρ του 6,4%.

Το Ισραήλ επιτέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Βηρυτού, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους, καθώς καταδιώκει την υποστηριζόμενη από το Ιράν ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ άρχισε χερσαίες επιδρομές στον Λίβανο την Τρίτη και το χτύπημα στη Βηρυτό νωρίτερα σήμερα έρχεται μετά την εκτόξευση περίπου 180 βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Οι ισραηλινές αρχές δηλώνουν ότι δεν υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα της επίθεσης και ότι οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν.

Στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν πτώση, καθώς το ράλι που προκλήθηκε από τα μέτρα στήριξης της κινεζικής οικονομίας την περασμένη εβδομάδα, φάνηκε να εξασθενεί. Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα παραμένουν κλειστές έως τις 8 Οκτωβρίου.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v