Ατονη έναρξη εβδομάδας στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο οριακά χαμηλότερα, το Παρίσι υποχωρεί 0,5%, η Μαδρίτη επίσης, το Μιλάνο κατά 0,7%.

Ατονη έναρξη εβδομάδας στις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν την εβδομάδα και την τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου σε αρνητικό έδαφος. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο οριακά χαμηλότερα, το Παρίσι υποχωρεί 0,5%, η Μαδρίτη επίσης, το Μιλάνο κατά 0,7%.

Το άτονο ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές αγορές έρχεται μετά το κλείσιμο του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 σε νέο υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, καθώς οι μετοχές έλαβαν στήριξη από την ανακοίνωση της Κίνας την περασμένη εβδομάδα μιας σειράς μέτρων τόνωσης της οικονομίας που αποσκοπούν στην τόνωση της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσαν άνοδο άνω του 6%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε πτώση 4,64%, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν βασικά οικονομικά στοιχεία από τις δύο χώρες.

Η επίσημη μέτρηση του δείκτη υπευθύνων προμηθειών της Κίνας διαμορφώθηκε στο 49,8 για τον Σεπτέμβριο, καλύτερα από το 49,5 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Ωστόσο, σηματοδότησε τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης για τον τομέα της μεταποίησης στην Κίνα.

Ξεχωριστά στοιχεία από την Ιαπωνία έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μειώθηκε κατά 4,9% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, ξεπερνώντας την πτώση 0,4% του προηγούμενου μήνα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v