Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Στο επίκεντρο σήμερα η εβδομαδιαία έκθεση για τις αιτήσεις ανεργίας από τις ΗΠΑ και η τελική μέτρηση του ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 1,2%.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές, με στήριξη από τα κέρδη των αγορών Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 1,2%, η Μαδρίτη 0,9%, το Μιλάνο επίσης. Οι μετοχές της H&M σημειώνουν πτώση 7%, αφού η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο ανακοίνωσε απώλεια λειτουργικών κερδών και εγκατέλειψε τον στόχο της για το περιθώριο κέρδους.

Το θετικό ξεκίνημα της ημέρας συναλλαγών στην Ευρώπη έρχεται μετά την άνοδο των αγορών της Ασίας και του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις αγορές της περιοχής να οδηγούνται από τον ιαπωνικό Nikkei 225 και τις κινεζικές αγορές να επεκτείνουν τα κέρδη τους.

Ο Nikkei σημείωσε άνοδο 2,12%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix 1,65%, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου. Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας επέκτεινε το σερί των κερδών του για έβδομη ημέρα.

Στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον Dow Jones παρουσίασαν μικρή μεταβολή το βράδυ της Τετάρτης, αφού ο δείκτης διέκοψε ένα τετραήμερο σερί κερδών. Οι traders θα παρακολουθήσουν προσεκτικά την εβδομαδιαία έκθεση για τις αιτήσεις ανεργίας, που αναμένεται σήμερα Πέμπτη.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι κατατέθηκαν 223.000 νέες αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου. Η τελική μέτρηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του δεύτερου τριμήνου θα ανακοινωθεί επίσης σήμερα.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται επίσης να μιλήσουν σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ και του προέδρου της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς.

με πληροφορίες από CNBC

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v