Αισιόδοξα ξεκινούν τον Οκτώβριο οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι χάνει 0,5%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 0,1%.

Αισιόδοξα ξεκινούν τον Οκτώβριο οι ευρωαγορές

Θετικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι χάνει 0,5%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 0,1%.

Το αισιόδοξο ξεκίνημα του Οκτωβρίου έρχεται μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών μετοχών με πτώση τη Δευτέρα, με σχεδόν όλους τους κλάδους και τα κυριότερα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα θα επικεντρωθεί στα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό ευρωζώνης Σεπτεμβρίου. Τα προκαταρκτικά εναρμονισμένα στοιχεία για τον πληθωρισμό Γερμανίας που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας υποχώρησε στο 1,8% τον Σεπτέμβριο, από 2% τον Αύγουστο. Η μέτρηση είχε προβλεφθεί να διαμορφωθεί στο 1,9%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων.

Τα στοιχεία είναι πιθανό να ενισχύσουν τις πιθανότητες για νέα μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Την περασμένη εβδομάδα, προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ισπανία έπεσε κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ για 2% τον Σεπτέμβριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v