Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος για δεύτερη μέρα παρέμεινε ο ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600. Ράλι για τις τιμές πετρελαίου. Σχεδόν αμετάβλητο το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει «κατά πάσα πιθανότητα» τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Οκτώβριο», σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο και ο δομικός δείκτης μέτρησης της αύξησης των τιμών θα πρέπει σταδιακά να υποχωρήσει κοντά σε αυτό το επίπεδο το 2025, δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας σε συνέντευξή του στη La Repubblica.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,18% στις 519 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,28% στις 8.303 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,09% στις 19.104 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,46% στις 7.576 μονάδες.

Στο μεταξύ, το λιανικό εμπόριο στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,8% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, ενώ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυξήθηκε κατά 1%, όπως αποκάλυψε η Eurostat στην έκθεσή της τη Δευτέρα. Σε μηνιαία βάση, η ενισχύθηκε κατά 0,2% στην Ευρωζώνη και κατά 0,3% σε ολόκληρη την ΕΕ.

Παράλληλα, οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 5,8% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας Destatis.

Οι παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν κατά 3,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ενώ οι εγχώριες σημείωσαν πτώση κατά 10,9%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται 3,4% στα 80,70 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 3,6% στα 77,02 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινείται υψηλότερα 0,1% στα 2.668 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το δολάριο στο 1,0976 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v