Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,6% όπως και το Μιλάνο.

Ανοδικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και προσβλέπουν σε μια ακόμη πολυάσχολη εβδομάδα κερδών και συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,6% όπως και το Μιλάνο. 

Η Heineken έγραψε εφάπαξ απομείωση 874 εκατομμυρίων ευρώ στην αποτίμηση του μεριδίου της στη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Κίνας. Η μετοχή της πέφτει σήμερα 7%. Η διαγραφή αφορά στην China Resources Beer Holdings Co. και οφείλεται σε ανησυχίες για τη ζήτηση στην ηπειρωτική χώρα, η οποία είχε επηρεάσει την τιμή της μετοχής της, σύμφωνα με δήλωση της ολλανδικής εταιρείας μπύρας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο την Παρασκευή, καθώς το παγκόσμιο sell off των μετοχών υποχώρησε και οι επενδυτές αντέδρασαν στην εικόνα των τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ που ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες.

Η πληθώρα ανακοινώσεων κερδών συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα, με τις Heineken, Philips, Pearson και Associated British Foods να υποβάλλουν εκθέσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στις τελευταίες συνεδριάσεις πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Τράπεζας της Αγγλίας για να λάβουν μια ένδειξη σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο σήμερα Δευτέρα, με τον ιαπωνικό Nikkei να ηγείται των κερδών στην περιοχή, καθώς η αποτύπωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αύξησε τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων. Τα futures των αμερικανικών μετοχών, εν τω μεταξύ, είναι επίσης υψηλότερα εν όψει μιας συνεχιζόμενης πληθώρας εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v