Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά για τέταρτη διαδοχική μέρα κινήθηκε ο ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600. Μικρή πτώση για τον γερμανικό δείκτη DAX 30, αμετάβλητος ο CAC 40. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Κλειστή η Wall Street.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με περιορισμένο όγκο συναλλαγών λόγω της αργίας στην Wall Street.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,16% στις 492 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,22% στις 7.728 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,15% στις 17.092 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι παρέμεινε αμετάβλητος στις 7.768 μονάδες.

Στο μεταξύ, τα κέρδη των πιο μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ για πρώτη φορά πέρυσι, καθώς η αύξηση των επιτοκίων απέφερε στις περισσότερες κέρδη-ρεκόρ.

Τα κέρδη των 20 μεγαλύτερων ηπειρωτικών ευρωπαϊκών τραπεζών που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα εκτινάχθηκαν στα 103 δισ. ευρώ από 78 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν. Τα τρία τέταρτα των ευρωπαϊκών τραπεζών πέτυχαν τα υψηλότερα κέρδη στην Ιστορία τους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Παράλληλα, η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, όπως προβλέπει η κεντρική τράπεζα της χώρας, αποδίδοντας την πτώση στην αβεβαιότητα για την κυβερνητική πολιτική, τις πρόσφατες απεργίες στις Μεταφορές, τους επιφυλακτικούς καταναλωτές και την αδύναμη βιομηχανική ζήτηση.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας ανέφερε στη μηνιαία έκθεσή της ότι «οι παράγοντες πίεσης πιθανότατα θα παραμείνουν το πρώτο τρίμηνο», προσθέτοντας: «Η οικονομική παραγωγή θα μπορούσε επομένως να μειωθεί ελαφρά ξανά» τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,7% στα 79,74 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύεται 0,1% στα 2.026 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0770 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v