Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 0,6%.

Θετικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εισερχόμενα εταιρικά κέρδη και τον πληθωρισμό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 0,6%.

Ο δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης με πτώση 1%. Οι απώλειες ενισχύθηκαν μετά τα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, καθώς οι επίμονα υψηλές τιμές στέγασης άσκησαν πιέσεις στους καταναλωτές.

Ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και 3,1% ετησίως, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη του Dow Jones για μηνιαία άνοδο 0,2% και ετήσια κατά 2,9%.

Ο υψηλότερος από τον αναμενόμενο πληθωρισμός θα σημαίνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να είναι πιο προσεκτική σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων τόσο γρήγορα και απότομα όσο αναμένει η αγορά.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε σταθερός στο 4% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο λόγω της χαλάρωσης των τιμών για έπιπλα και τα είδη οικιακής χρήσης, τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο -0,6%, επιστρέφοντας σε αρνητικό έδαφος μετά την αιφνιδιαστική αύξηση του Δεκεμβρίου κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και 4% σε ετήσια βάση.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πούλησε άλλα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της εταιρείας, ανεβάζοντας τη συνολική αξία των μετοχών που είχε ξεφορτώσει την περασμένη εβδομάδα στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v