Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί στη νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο χάνει 0,4%, το Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,3%, η Μαδρίτη κατά 0,5% και το Μιλάνο κατά 0,6%.

Με το δεξί στη νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές

Θετικά ξεκινούν τη νέα εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα εταιρικά κέρδη και τις προοπτικές των επιτοκίων. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο χάνει 0,4%, το Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,3%, η Μαδρίτη κατά 0,5% και το Μιλάνο κατά 0,6%.

Μετά από ένα ισχυρό τέλος Ιανουαρίου, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,17% μέχρι στιγμής σήμερα.

Οι επενδυτές αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετοχές καταναλωτικών εταιρειών και σε όσα ακούγονται για την ισχύ ορισμένων οικονομιών, καθώς οι κεντρικές τράπεζες παρακολουθούν την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Πολλά μεγάλα χρηματιστήρια Ασίας-Ειρηνικού είναι κλειστά σήμερα για το Σεληνιακό Νέο Έτος, ενώ οι κινεζικές αγορές είναι κλειστές για όλη την εβδομάδα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η οικονομία της Γερμανίας μάλλον δεν κατάφερε να αναπτυχθεί στην αρχή του έτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Εχοντας ήδη επεκταθεί μόνο στο ένα τρίμηνο του 2023, οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου δήλωσαν ότι αναμένουν τώρα το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να παραμείνει αμετάβλητο τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης τον περασμένο μήνα για ανάπτυξη 0,1%. 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι πλέον «πολύ σίγουρο» ότι η παγκόσμια οικονομία θα δει μια ήπια προσγείωση, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται γύρω στα μέσα της χρονιάς.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v