Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια οι ευρωαγορές, μικτά σήματα από τα εταιρικά αποτελέσματα

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί οριακά, το Λονδίνο ενισχύεται οριακά, το Παρίσι κινείται ανοδικά 0,1%, η Μαδρίτη 0,2% ενώ το Μιλάνο υποχωρεί 0,2%.

Ηπια οι ευρωαγορές, μικτά σήματα από τα εταιρικά αποτελέσματα

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου του 2023.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,2% ενώ το Μιλάνο υποχωρεί 0,2%.

Σε νέο υψηλό 34 ετών σκαρφάλωσε ο Nikkei, μετά τις πληροφορίες πως η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν θα σφίξει επιθετικά τη νομισματική της πολιτική.

Στο μέτωπο των δεδομένων, τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 15 ετών έκαναν οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα τον Ιανουάριο. Η βουτιά δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών και υπογραμμίζει τις προκλήσεις για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που προσπαθούν να δώσουν νέα πνοή στην εμπιστοσύνη των επενδυτών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας υποχώρησε 0,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία. Ηταν ο τέταρτος διαδοχικός μήνας πτώσης και η μεγαλύτερη από το 2009.

Ο όμιλος SoftBank της Ιαπωνίας ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη τρίτου τριμήνου, παρέχοντας μια άκρως αναγκαία στήριξη στον ασταθή τεχνολογικό όμιλο και τον ιδρυτή του Masayoshi Son.

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι πωλήσεις του γαλλικού ομίλου πολυτελείας Kering το τέταρτο τρίμηνο, αν και βελτιώθηκαν σε Ευρώπη και ΗΠΑ. 

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 6%, στα 4,97 δισ. ευρώ, σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες, καθώς η εταιρεία εργάζεται για να ανακάμψει το μεγαλύτερο εμπορικό της σήμα, τη Gucci, υπό νέα ηγεσία.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v