Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 1,1%.

Θετικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 1,1%.

Σε μια συνέντευξη στο «60 Minutes» του CBS την Κυριακή, ο Πάουελ είπε ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα κινηθεί με πολύ πιο αργό ρυθμό στις μειώσεις των επιτοκίων από ό,τι αναμένει η αγορά.

Οι αγορές της Ασίας ξεκίνησαν την εβδομάδα τους σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερα μετά τα σχόλια του Πάουελ. 

Στο μέτωπο των δεδομένων, στα 22,2 δισ. ευρώ ανήλθε το ημερολογιακά και εποχικά εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Δεκέμβριο, αυξημένο από τα 20,4 δισ. του πρηγούμενου μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis.

Στο εταιρικό μέτωπο, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, η Unicredit, είχε καθαρά κέρδη 2,81 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, σχεδόν τριπλάσια από τις προβλέψεις των αναλυτών. Aλμα 8,7% κάνει η μετοχή της στο Μιλάνο.

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία για τον μήνα Ιανουάριο σημείωσε το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα από τον Αύγουστο, κατά 6,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως μεταδίδει το CNBC. Την ίδια ώρα, ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε σχεδόν στο 65% (στο 64,86%), σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v