Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αβεβαιότητα για τα επιτόκια συγκρατεί τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη χάνει 0,8%, το Μιλάνο 0,2%.

Η αβεβαιότητα για τα επιτόκια συγκρατεί τις ευρωαγορές

Ηπιες αρνητικές κινήσεις στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για το χρονοδιάγραμμα των μειώσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη χάνει 0,8%, το Μιλάνο 0,2%.

Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία και τα επιθετικά στοιχήματα της αγοράς για γρήγορες μειώσεις επιτοκίων δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι υπομονετική προτού χαλαρώσει το κόστος δανεισμού, σύμφωνα με το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Ιζαμπελ Σνάμπελ.

Ο επίμονος πληθωρισμός των υπηρεσιών, η ανθεκτική αγορά εργασίας, η αξιοσημείωτη χαλάρωση των οικονομικών συνθηκών και οι εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, «προειδοποιούν έτσι ώστε να μην προσαρμοστεί σύντομα η πολιτική στάση», είπε σε συνέντευξή της στους Financial Times.

Εβδομο μήνα σε ύφεση η βιομηχανία της ΓερμανίαςΗ παραγωγή Δεκεμβρίου μειώθηκε κατά 1,6% έναντι πρόβλεψης των οικονομολόγων για -0,5%. Προηγήθηκαν μικτά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες αυτή την εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη άνοδος από το 2022 για τις τιμές κατοικιών στη ΒρετανίαΗ Halifax ενημέρωσε ότι ο δείκτης τιμών της αυξήθηκε 1,3% μόνο τον Ιανουάριο και 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, που ήταν η πιο ισχυρή ετήσια άνοδος σε ένα χρόνο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v