Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Επέστρεψε πάνω από τις 17.000 μονάδες ο DAX 30. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Υποχωρεί το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα και στις δηλώσεις αξιωματούχων για τα επιτόκια.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,54% στις 487 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο μόλις 0,01% στις 7.573 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,65% στις 17.037 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,55% στις 7.689 μονάδες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι πλέον «πολύ σίγουρο» ότι η παγκόσμια οικονομία θα δει μια ήπια προσγείωση, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται γύρω στα μέσα της χρονιάς.

«Είμαστε πολύ βέβαιοι ότι η παγκόσμια οικονομία ετοιμάζεται για αυτή την ήπια προσγείωση που ονειρευόμασταν», μετά από μερικές από τις πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε η Γκεοργκίεβα στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής «World Government Summit» στο Ντουμπάι.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της σουηδικής Saab ενισχύθηκε 6% μετά τα ισχυρά αποτελέσματα δ’ τριμήνου την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, αδύναμα σημάδια στέλνει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Μετά την έρευνα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα κι έδειξε ότι σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg η οικονομία της Γερμανίας μάλλον δεν κατάφερε να αναπτυχθεί στην αρχή της χρονιάς, ανακοινώθηκε επίσης σήμερα ότι η γερμανική αγορά κτιρίων γραφείων υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει πτώση 0,2% στα 76,72 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός υποχωρεί 0,5% στα 2.029 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0777 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v