Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο ενισχύεται οριακά, το Παρίσι χάνει 0,4%, η Μαδρίτη ανοδικά κατά 0,2%, ενώ το Μιλάνο χαμηλότερα κατά 0,3%.

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπια κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Δευτέρα εν όψει της δημοσιοποίησης περισσότερων οικονομικών στοιχείων. Οι γαλλικές εταιρείες ηγούνται της πτώσης, αφού ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ μείωσε την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας την Κυριακή.

Αυτή η εβδομάδα θα φέρει στοιχεία για τον πληθωρισμό σε αρκετές χώρες της περιοχής καθώς και τον συνολικό της ευρωζώνης. Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στην δημοσίευση των  πρακτικών συνεδρίασης της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η Γερμανία θα δημοσιεύσει την τελευταία της έκθεση για το ΑΕΠ.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο ενισχύεται οριακά, το Παρίσι χάνει 0,4%, η Μαδρίτη ανοδικά κατά 0,2%, ενώ το Μιλάνο χαμηλότερα κατά 0,3%.

Εσπασαν όλα τα ρεκόρ οι ευρωπαϊκές τράπεζες: Πρώτη φορά κέρδη πάνω από 100 δισ. Σκαρφάλωσαν στα 103 δισ. ευρώ για πρώτη φορά την περσινή χρονιά, με στήριξη από τα αυξημένα επιτόκια. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις 5.200 ανεβάζει τον στόχο για τον S&P 500 η Goldman. Ο στόχος των 5.200 μονάδων έως τα τέλη της χρονιάς είναι πλέον από τους υψηλότερους στη Wall Street. Συνεπάγεται άλμα 3,9% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Στην αγορά εμπορευμάτων, υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου καθώς η προσοχή των επενδυτών επέστρεψε στις προοπτικές ζήτησης μετά τις αναφορές για υψηλότερες τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο χρήστη πετρελαίου στον κόσμο. Τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού αύξησαν τις ανησυχίες που θέλουν τον πληθωρισμό και τα υψηλότερα επιτόκια να περιορίζουν την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ερυώ ενισχύεται 0,1% έναντι του δολαρίου, στο $1,078.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v