Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια οι ευρωαγορές μετά την καλύτερη μέρα 11 μηνών

Η Φρανφκούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι χάνει 0,4%, η Μαδρίτη σταθερή και το Μιλάνο 0,5% υψηλότερα.

Ηπια οι ευρωαγορές μετά την καλύτερη μέρα 11 μηνών

Μικρές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού σημείωσαν την καλύτερη ημερήσια επίδοσή τους εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Ο δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη 1,96%, στην ισχυρότερη συνεδρίαση από τις 10 Νοεμβρίου 2022.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Φρανφκούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι χάνει 0,4%, η Μαδρίτη σταθερή και το Μιλάνο 0,5% υψηλότερα.

Βουτιά 6% για τη μετοχή της Louis Vuitton. Κατέβασαν ταχύτητα οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο, λόγω χαμηλότερης ζήτησης για τσάντες και οινοπνευματώδη ποτά, υποχωρώντας σχεδόν κατά 25% από το υψηλό ρεκόρ τους.

Οι διεθνείς αγορές ενισχύθηκαν από δύο αξιωματούχους της Federal Reserve, οι οποίοι υποδήλωσαν τη Δευτέρα ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων μπορεί να μειώσει την ανάγκη αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, μειώνοντας τις προσδοκίες για τα επιτόκια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε την Τρίτη ότι τα επιτόκια δεν χρειάζεται να αυξηθούν περαιτέρω.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις τελευταίες αιματηρές εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλή περιουσιακά στοιχεία νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, του δολαρίου και των ομολόγων, ενώ οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν ξεπεράσει την ασταθή κατάσταση.

Σήμερα αναμένεται η έκθεση του δείκτη τιμών παραγωγού των ΗΠΑ, όπου οι οικονομολόγοι αναμένουν άνοδο κατά 0,3%, σύμφωνα με τον Dow Jones. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, στο 4,5% επιβεβαιώθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο. Τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Ιούλιο του 2023, ο πληθωρισμός ήταν πάνω από 6% (+6,1% και +6,2%, αντίστοιχα).

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι συμφώνησε να αγοράσει την ανταγωνίστρια εταιρεία γεωτρήσεων σχιστολιθικού πετρελαίου Pioneer Natural Resources έναντι 59,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια συμφωνία μέσω μετοχών ή 253 δολάρια ανά μετοχή.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Birkenstock ετοιμάζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την αρχική δημόσια προσφορά να κυμαίνεται στα 46 δολάρια ανά μετοχή.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v