Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα καθαρή νίκη των πωλητών στις ευρωαγορές

Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές καθώς περιορίστηκαν οι απώλειες προ το τέλος των συνεδριάσεων. Σε ανοδική τροχιά πετρέλαιο και χρυσός. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ.

Νέα πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα σε Ασία και ΗΠΑ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ακολούθησαν τους τίτλους σε Ασία-Ειρηνικό, όπου οι αγορές υποχώρησαν, καθώς οι επενδυτές βρέθηκαν ανάμεσα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας τον Ιούλιο και την πτώχευση του κινεζικού γίγαντα ακινήτων Evergrande στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, χαμηλότερα στο 5,3% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ τον Ιούλιο, από 5,5% τον Ιούνιο σύμφωνα με την Eurostat, της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία μειώθηκαν απότομα κατά 1,2% τον Ιούλιο συγκριτικά με τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) την Παρασκευή.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο όγκος των πωλήσεων θα μειωνόταν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,61% στις 448 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,65% στις 7.262 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,65% στις 15.574 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,38% στις 7.164 μονάδες.

Νωρίτερα, οι απώλειες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεπερνούσαν το 1%.

«Η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια και είναι απίθανο να βιώσει μια βαθιά ή παρατεταμένη ύφεση», δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φίλιπ Λέιν.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 0,4% στα 80,76 δολ. ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύεται 0,3% στα 1.921 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται οριακά χαμηλότερα σε σχέση με το δολάριο στο 1,0871 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v