Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Πιέσεις ασκήθηκαν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενώ σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο δείκτης DAX 30 στην Φρανκφούρτη. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα macro στην Ευρώπη.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία έτρεξε 6,8% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, υποχωρώντας από το 7,9% τον Ιούνιο, λίγο πάνω από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για 6,7%.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι ο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή έχει την τάση να απομακρυνθεί περαιτέρω από τις κορυφές του 11,1% που βρέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ωστόσο, το ύψος του πληθωρισμού στη Γηραιά Αλβιώνα εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός των τιμών κατοικιών στη Βρετανία δείχνει κι αυτός σημάδια επιβράδυνσης , με αποτέλεσμα την πτώση τιμών στο Λονδίνο, μετά τις ανακοινώσεις στοιχείων νωρίτερα για χαμηλότερο πληθωρισμό τον Ιούλιο.

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) αναφέρει ότι οι μέσες τιμές κατοικιών στη Γηραιά Αλβιώνα αυξήθηκαν κατά 1,7%, ή £5.000 στους 12 μήνες έως τον Ιούνιο, σε £288.000.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε μόλις 0,06% στις 455 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,44% στις 7.356 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,14% στις 15.789 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,10% στις 7.260 μονάδες.

Στο μεταξύ, χωρίς περισσότερες ενέσεις στήριξης, η Κίνα είναι ολοένα και πιο πιθανό να χάσει τον στόχο ανάπτυξης της τάξης του 5% φέτος, ανέφεραν οικονομολόγοι.

«Η παρατεταμένη αδυναμία στην κατασκευή ακινήτων θα αυξήσει τις πιέσεις στον βιομηχανικό τομέα και θα μειώσει επίσης τη ζήτηση στη κατανάλωση», δήλωσε σε σημείωμα ο Tao Wang, επικεφαλής οικονομικών της Ασίας και επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα στην UBS Investment Bank.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει πτώση 0,3% στα 80,74 δολ. ανά βαρέλι και ο χρυσός υποχωρεί 0,1% στα 1.932 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0906 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v