Αντιδρούν οι αγοραστές στις ευρωπαϊκές αγορές

Ελαφρύ προβάδισμα είχαν οι πωλητές στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης αλλά σταδιακά οι αγοραστές ανέκαμψαν και οδήγησαν τους βασικούς δείκτες σε μικρή άνοδο.

Αντιδρούν οι αγοραστές στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν πιεζόμενες τη συνεδρίαση σταδιακά όμως επανήλθαν οι αγοραστές με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες να γυρίσουν στο πράσινο. 

Νωρίτερα, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,1% και κατά 1,16% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 32.099 μονάδες. «Βουτιά» 2,4% για τον Hang Seng στις 18.616 μονάδες, απώλειες 1% σημείωνε ο Shanghai Composite στις 3.156 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε αρχικά κατά 0,2% με τους επιμέρους κλάδους να έχουν μικτή εικόνα. Στις μετοχές εξόρυξης καταγράφονται πιέσεις με πτώση 1,1%, όπως και αυτές πετρελαίου και φυσικού αερίου, που υποχωρούν κατά 0,9%. Τα τρόφιμα και τα ποτά κατέγραψαν μέτρια κέρδη με άνοδο 0,3%. Στη συνέχει ωστόσο γύρισε σε θετικό έδαφος καταγράφοντας άνοδο 0,2%. 

Το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών μετριάστηκε τον Αύγουστο εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τα επιτόκια που αναμένεται να παραμείνουν υψηλά περισσότερο απ' όσο αναμένονταν, επισημαίνει το Bloomberg.

Η εστίαση αργότερα αυτή την εβδομάδα θα είναι στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής της Fed, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για το εάν η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Αυτή την εβδομάδα, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα προσαρμόσουν τη διάθεσή τους ανάλογα με μια σειρά από δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων αυτών της κινεζικής δραστηριότητας, των minutes της Fed και του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η Fabiana Fedeli, διευθύντρια επενδύσεων στην M&G Plc.

Η Fedeli πρόσθεσε ότι αναμένει άλλη μια αύξηση 25 μονάδων βάσης από τη Fed καθώς ο βασικός πληθωρισμός παραμένει «πεισματικά υψηλός», ενώ οι σταθερές πιέσεις τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο υποδηλώνουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει «πιο δύσκολη πορεία μπροστά από άλλες κεντρικές τράπεζες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v